Úspešný záťah policajtov

29.01.2004 Celý región

Dňa 28.1.2004 v čase od 03.30 hod. do 10.00 hod. sa uskutočnila policajná akcia zameraná na odhalenie trestnej činnosti falšovania a pozmeňovania kontrolných...
Dňa 28.1.2004 v čase od 03.30 hod. do 10.00 hod. sa uskutočnila policajná akcia zameraná na odhalenie trestnej činnosti falšovania a pozmeňovania kontrolných technických opatrení na označenie tovaru, legalizáciu príjmu z trestnej činnosti a nedovolenej výroby liehu v okresoch Humenné a Michalovce.

Bolo vykonaných 7 domových prehliadok v obciach Brekov, Kamenica nad Cirochou a Ľubiša v okrese Humenné, v meste Michalovce a v obci Lúčky okres Michalovce.
Akcia bola organizovaná a riadená Odborom ekonomickej kriminality ÚJaKP KR PZ Prešov za súčinnosti Úradu justičnej a kriminálnej polície OR PZ Humenné.
Boli vykonané domové prehliadky v obidvoch okresoch ( Humenné a Michalovce) pri ktorých bolo zaistených:

- 1074 litrov čistého liehu
- 544 litrov alkoholu rôznych značiek v litrových a 0,7 litrových fľašiach
- 13362 ks kontrolných známok na označenie tovaru
- veľké množstvo alkoholových etikiet rôznych značiek
- 1320 ks nepoužitých aluminiových uzáverov fliaš rôznych farieb
- 4 ks prístrojov na uzatváranie fliaš
- 2 ks prístrojov na uzatváranie fliaš
- 1 ks filtračné zariadenie s príslušenstvom
- 5073 krabičiek cigariet rôznych značiek

Vyšetrovateľ ÚJaKP OR PZ Humenné vzniesol obvinenie 11 osobám pre spolupáchateľstvo k trestnému činu falšovania a pozmeňovania kontrolných opatrení na označenie tovaru podľa §§ 9 ods.2 k 145a ods. l Trestného zákona, ďalej spolupáchateľstvo k trestnému činu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie
tovaru podľa §§ 9 ods. 2 k 148c ods. Trestného zákona a pre spolupáchateľstvo k trestnému činu nedovolenej výroby liehu podľa §§ 9 ods.2 k 194a ods.1 Trestného zákona.
Všetci obvinení boli vyšetrovateľom zadržaní v zmysle § 75 Trestného poriadku a bude na nich podaný okresnému prokurátorovi návrh na vzatie do vyšetrovacej väzby.
Prípad realizuje vyšetrovateľ Úradu justičnej a kriminálnej polície OR PZ Humenné.
 

Vyberte región